ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

KAN GÖLÜ GÖZYAŞI SELİ

Güç günler geçiriyoruz. Ne yana baksan kan gölü, gözyaşı seli. Oysa yazacak o kadar çok derdimiz var ki..
Daha çocukluktan çıkmamış canlarımız uzanıvermişler toprağın yüzüne. Kim ister geri dönülmez yolculuklara göndermeyi çocuklarını.
Ne yana baksan kan gölü, gözyaşı seli.
*       *          *
Savaş tamtamları sağır ediyor yürekleri. Bir kanlı boğuşmayı besliyor kurt ulumaları. Sevdalanacak çağında, sevgili olmak varken, sırtlan dişli olmak neye?
Şiddeti körükledikçe, kasalarını dolduruyor askerden kaçmanın yollarını bilenler.
Ötekileştirilenlere duyulan kin, boğuyor insanlık düşüncesini.
“Uçaklar kalksın”, “tanklar yürüsün”, “toplar gürlesin” sesleri tahrik ediyor kini.
Cenazeleri sömürenler istemiyorlar demokrasiyi, özgürlükleri ve barışı.
Geldikleri oyun; onları, karşı çıktıklarının getirmek istediği yere getiriyor. Kürtlerin Türkiye Devleti ile olan bağları yok ediliyor. Dağdakini besleyecek ortam yaratılıyor.
Ne yana baksan kan gölü, gözyaşı seli.                                                                                
*       *          *
Milliyetçi, ulusalcı ittifak bir yerlerini yırtıyor, “Irak’a girilsin” diye. Bu dibi görülmeyen gayya kuyusundan siyasi çıkar uman gör akıllılar yaptıklarının nereye uzanacaklarını biliyorlar mı?
Irak’a yapılacak uzun ve kalıcı harekâtın ne gibi gelişmelere neden olacağını düşünen var mı? Böylesi bir harekât, kafalarında Büyük Ortadoğu Projesi olanlara ne gibi olanaklar verecek, düşünen var mı?
Ne yana baksan kan gölü, gözyaşı seli.
*       *          *
Ölmek ve öldürmek ne zaman çözüm oldu ki, bugün çözüm olsun. Sorunun çözümünün ekonomik ve sosyal yapıyı düzeltmekten geçtiğini ne zaman anlayacağız.
Bireyci olmadan birey olunabilmesinin koşullarını yaratmadan, yani doğudaki aşiret düzenini çözecek bir ekonomik alt yapı oluşturmadan atılan her adım sonuçsuz kalacaktır.
Gün savaştan başka sözü olanların seslerini yükseltmeleri günüdür.
Bunun için ilk koşul barıştan yana olmak, ikinci koşul ise PKK’nin koşulsuz ve beklemeksizin silah bırakmasıdır.
Yoksa…
Ne yana baksan kan gölü, gözyaşı seli.
*       *          *
Baykal bir konuşmasında: “Biz Kürtleri seviyoruz” demiş. Peki, siz kimsiniz Sayın Baykal. Bir de bunu açıklasanız. Bu buram buram ayrımcılık kokan sözleri söyledikten sonra nasıl birliktelik kuracaksınız. “Biz” diyerek, ülkenin yurttaşlarının bir bölümünü kendinden ayırdıktan sonra, onları sevdiğini söylemenin bir inandırıcılı kalır mı? Ayırdıklarının biz’in içinde olduğunu bilmeyenlerden misiniz?
Kin ve nefret duygularının geliştirildiği öylesine bir ayrımcılığın içine girmek üzereyiz ki, gelecek günlerde oluşabilecek durumlar korkutuyor beni. Korkuyorum. Çorum’u, Maraş’ı Sivas’ı yaşamış biri olarak çok korkuyorum. Ortak yaşanılan büyük kentlerde oluşabilecek olayları düşünmek bile diken diken ediyor tüylerimi.
Ne yana baksan kan gölü, gözyaşı seli.
OLMASIN.