ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

YİNE CHP

Bazıları CHP taktığı söyleyecek yine. Dostlar sitem telefonları açacak. Hiç değilse seçimden önce bu tür yazıları yazmasan diyecekler…
Ne yapalım, dostlar. İmam bildiğini okurmuş. Siz artık bu “imam” sözcüğünü bana mı yakıştırırsınız, Baykal’a mı, size kalmış.

Sizi fazla kızdırmamak için önce olumlu olandan başlayayım. Geçtiğimiz hafta sonu CHP’nin bitmez tükenmez kurultaylarından biri daha yapıldı ya…
Bu kurultayda ilk kez CHP yoksulları anımsadı. Altı daha doldurulmammış bile olsa, yoksuldan yana denebilecek bazı kararlar aldı. Ama bu kararlar öyle üzerinde çokça düşünülmüş, planlaması yapılmış değil daha. Olsun. Bu bir başlangıç.
Yalnız, bu kurultay parti içi demokrasiden söz edilemeyecek durumda olan CHP’yi, daha da despotik bir tüzüğe bağladı. Ehhh. “Bu kadar kusur kadı kızında da olur” derseniz, benim diyeceğim bir şey olmaz.

Gelelim Canan Arıtman’a. Bu vekilimizin Cumhurbaşkanı’nın annesinin şeceresine ilişkin imaları, CHP’nin milliyetçiliğinin ulaştığı boyutların bir göstergesi ise ………. . (Bu noktalı yeri siz doldurun.) İnsanları soy kütüklerine göre –siz kafatası anlayın- değerlendiren bir kişinin siyasal düşüncelerine verilen ad bellidir. Burada benim şaşırdığım nokta şu: CHP içinde hiç mi demokrat kalmadı ki; bu kadına sözlerinin hesabı sorulmadı, sorulmuyor.
İki yıldır bu gazetede yazıyorum. Milliyetçi olmadığı daha ilk yazılarımda belirtmiştim. Milliyetçiliğin (ulusçuluğun) çıkmazlarını da kaç kez yazdım anımsamıyorum. Galiba Arıtman’a da teşekkür etmem gerekecek. Yazdıklarımı doğruladığı için.
Burada Cumhurbaşkanı da yanlış yapıyor. Mahkemeye vermesi yanlış. Açıklaması ise daha da vahim. Soyağacının, Arıtman’ın ima ettiği gibi olmadığını açıklarken; gerçekte bu ırkçı tavrı olumluyor. “Evet, ben bu ülkede yaşayan tüm ırklardanım. Tümünün Cumhurbaşkanıyım” diyemiyor. Ne yazık!

Gelelim Kırşehir’e. Sevgili dostum Yıldırım Kaya’nın Kırşehir Belediye Başkanlığı için CHP’den aday gösterileceği beklentisini yazıyor gazeteler. Telefonu açıp sormadım ama buradan soracağım. “Sevgili Yıldırım; gerekçesi ne olursa olsun, Canan Arıtman’ın açıklamasını susarak geçiştirmeye çalışan –siz içselleştiren anlayın- bu CHP’nin listesinden aday olmayı nasıl içine sindirebiliyorsun? Bundan sonra sol hareketler içinde bir değerinizin olabileceğini düşünebiliyor musun?” Yoksa bu bir mut’a nikâhı mı?
Burada tüm CHP’li adaylar için bunları söylediğim anlamı çıkmasın lütfen. Asla bu doğrultudaki CHP’ye oy vermeyecek bile olsam; düşünceleri doğrultusunda çalışanlara, düşüncelerine katılmasam da saygı duyarım. Hatta onlardan birini, bir küçük ilçe adayını ilerideki yazılarımdan birine konu etmeyi bile düşünüyorum.