ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

BAŞKA TÜRLÜ BİR ŞEY

Obama geldi gitti. Ne getirdi, ne götürdü? Bunlar zaman içerisinde çıkacak ortaya. Bir şey açık. Bizim yaygın medyamız bu süreci bize Amerika’yı sevdirmek için alabildiğine kullandı.
Bush dönemindeki kör parmağım gözüne uygulamalar sonucu ülkemiz insanın yaklaşık yüzde doksanı ABD karşıtı olmuştu. Oysa hem iktidarımız, hem muhalefetimiz ABD’nin dümen suyundan ayrılmaya hiç niyetli değil. Hele hele sonradan görme burjuva bozuntularımız toz kondurtmazlar Amerika’ya.   
Ellerindeki gazete, televizyon ve radyolarla altta alta işlerler Amerika sevgisini.
Açık söyleyemezler. Söyleseler, okuyucu/dinleyici kaybederler. Kimi zaman çocuk seven bir Bush, kimi zaman kedi seven Obama figürleriyle gözümüzün içine sokarlar sevgililerini.
Oysa biz biliriz ki “Ha kel Ali, ha Ali kel”. Al Bush’u vur Obama’ya. ABD değişmez. Yalnızca yaldızlar günahlarını.

*   *   *

Seçim sonuçlarını değerlendirmeler de bir harika… Oyunu artıramamış muhalefeti neredeyse zafer kazandıranlar mı ararsınız, yüzde kırk oy olan iktidarı yere göğe koyamayanlar mı? Oysa ne değişen bir şey var, ne de ufukta umudu artıracak bir görüntü. Tüm Tiranlar koruyor o muhteşem saltanatlarını…

*   *   *

Bahar yüzünü bulutlara saklayan güneş gibi geliyor bu kez. Bir açık, bir kapalı ve yağmurlu. Ohhhh. Hiç değilse yağış bol bu yıl. Suya kuraklık nedeniyle zam yaptığını söyleyen Topbaş, fiyatları indirir mi dersiniz?

*   *   *

Önümüz yaz. Elinizi çabuk tutun ve bu yaz mutlaka görmek istediğiniz yerlere gidin. Kıyılarımızdaki olağanüstü güzel yerleri görün. Yoksa bir daha göremeyebilirsiniz. Yok yok kıyamet kopmayacak. “Orman vasfını kaybeden yerlerin işgalcilerine verilmesi” yasası uyarınca tüm güzel yerlerimiz birilerine peşkeş çekilecek. Bundan böyle gördüğünüz güzel koylarda denize giremeyeceksiniz. Oralar bilmem ne şirketlerinin olacak. Ya kilometrelerce uzaktan tepelerden ya da fotoğraflardan görebileceksiniz. Benden söylemesi…

*   *   *

Aklıma takıldı Can Baba’nın dizeleri. Gömütünde şarabı bol olsun.

başka türlü bir şey benim istediğim
ne ağaca benzer, ne de buluta
burası gibi değil gideceğim memleket
denizi ayrı deniz,
havası ayrı hava..