ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

ÖZLÜ SÖZLER

Sabah uyandığınızda kendinizi yorgun ve bezgin hissettiğiniz olmuş mudur? Benim ara sıra olur da…
İşte ona benzer bir duyguyu bu sabah gazeteleri karıştırırken de yaşadım. Akşamdan kalma yinelemeler gibi geldi. Çocukluğumuzdan bu yana duyduğumuz atasözü ya da deyimlerin yeni sürümleri gibi…

      *          *          *
Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla.
Yurdumuzun bir barışa gereksinimi olduğu bir gerçek. AKP’nin bunu başaracağına inanamadığımı hemen belirtmeliyim. Yalnız, ne olursa olsun “barıştan yana” olmam gerektiğine de inanıyorum.
Sanırım Hülya Avşar da buna inanıyor. Bu kadar masum olduğunu düşündüğüm açıklamasına “dava açma” ile karşılık veriliyorsa, biz nasıl yazalım düşüncelerimizi?

      *          *          *
Adalet mülkün (devlet anlamındadır) temelidir.
Yargıtay genel kurulu taş atan çocuklara ateş ederek birinin ölümüne neden olan güvenlik görevlisinin beraat etmesine bölgesel nedenlerle karar vermiş.
Yaşadığınız bölgeye dikkat edin.
*          *          *
Minareyi çalan kılıfı hazırlar.
Patriot füzeleri alımı için harcanacak paranın 7,8 milyar dolar değil, bir milyar dolar civarı olacağını söylemiş, kimliği açıklanmayan bir asker yetkili.
Bununla alınacak olanların ne olduğu ise belirsiz. Ne işe yarayacağını ise hepimiz biliyoruz. “ABD’nin krizinin giderilmesine katkı.”
Bakalım hükümet, Ufuk Uras’ın mecliste verdiği soru önergesine karşılık neler söyleyecek…

      *          *          *
Tencere dibin kara, seninki benden kara.
“Demokratik açılım” yaygarasından geçilmiyor ya. Demokrasinin vazgeçilmezlerinden seçimi düzenleyen yasaların demokratikleştirilmesine değinen yok. Adayları genel başkanların belirlemesinden, yüzde onluk seçim barajı gibi anti demokratik yasa maddelerini değiştirmek ne iktidarın, ne de ana ve yavru muhalefet partilerinin akıllarına gelmiyor mu?

      *          *          *

Oynayamayan gelin “yerim dar” demiş, yerini genişletmişler “yenim dar” demiş.
Deniz Baykal bildiğimiz Baykal. Önüne bir proje sunulduğunda “siz zaten her şeyi hazırlamışsınız, bana sordunuz da mı hazırladınız?” der; önceden sormaya gidecek olursanız, “ne yapmak istediğinizi niçin saklıyorsunuz” diye karşılar.