ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

ET YEME OT YE

Et fiyatları arttı diye hükümet tefe konmaya çalışılıyor ya, işte bu konuya ben de bodoslamadan dalayım dedim.
Baştan söyleyeyim. Ben halkın et yemesine karşıyım. Durun, heyheylenmeyin hemen. Ben sizin et yemenize sizi düşündüğüm için karşıyım.
Et, sizin bildiğiniz gibi bir şey değildir. Birçok zararı vardır.
Kırmızı et yiyenlerde kalp hastalığı ve kalınbağırsak kanseri daha sık görülür. Üstelik de kolesterolü artırıcı etkiler yapar.
Hele hele mangalda kızartılmış etler daha da zararlıdır. Bu durumda kanserojen etkisi vardır.
Etin yağları ise ayrı bir derttir. Siz etin yağının o nefis lezzetine aldanmayın. Asıl o yağlar sizin için zararlıdır.
Bir de sosis, salam gibi et ürünleri vardır ki; ühüüüü onların zararları saymakla bitmez.
Beyaz et ise ayrı bir dert. Genelde kanatlılardan üretilen beyaz et sizi kuş gribi yapabilir. Maazallah yakın yoldan tahtalıköye ulaşabilirsiniz.
Bir de kasaptan ya da büyük dükkânlardan aldığınız etlerin ne eti olduğunu biliyor musunuz? Ya aldığınız et; eşek ya da et eti ise. Yaaa, bir de bunların yanı sıra üretimi kolay ve ucuz domuz etleri var. Bilmeden bile yeseniz maazallalah dinden imandan oluverirsiniz.
Hem et fiyatlarının artması, hayvan yetiştiricilerinin refah durumunu yükseltmiyor mu? –Duyar gibi oluyorum. Bazıları “köylüde hayvan mı kaldı ki. Hayvanlar artık büyük sermayenin çiftliklerinde yetiştiriliyor. Üstelik de çoğu doğal olmayan yöntemlerle ilaçlı ve antibiyotikli” diyenler var. Siz onlara kulak asmayın. Onlar hala tüm ideolojilerin öldüğünü anlamak istemeyen müzmin solculardır.
Siz et yiyenlerin, otyiyenlerden daha zeki olduğu yönündeki propagandalara bakmayın sakın. Bu masalları sizlere eskilerde komonistler söylerlerdi, şimdilerde ise söyleyenler kesin laikçilerdir.
Etin en önemli özelliği protein bakımından zengin olmasıdır. Oysa kuru fasulyedeki protein etten aşağı kalır değildir. Siz eti boş verin kuru fasulye yiyin. –Ne o da mı çok pahalı. Size de yaranılmıyor ki.-
Bakın o zaman, otoyol kenarlarında ne güzel otlar var. Ebegümeçleri, labadalar ve başkaları. Hazır egzoz gazlarıyla da soslanmışlar. Toplayın, toplayın yiyin. Hemi de bedava…
Yarasın…