ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

            BEYLİKDÜZÜ GÖZÜN AYDIN
Beylikdüzü’ne metrobüs geliyor. Sevinelim mi, dövünelim mi? Bazı basın organlarında “İstanbullulara Müjde” başlığıyla çıktı bu haber.
Haberin içeriğinde bir ayrıntı; 10 kilometrelik bu bölümü metrobüsler 20 dakikada alacaklarmış. Elbette bu en iyimser zamanlama ama önemli değil. Yani saatte 30 km hız. Durun, hemen duraklar ve indi bindiler var demeyin. Elbette var ama sonuçta 10 kilometreyi 20 dakikada almak. Ne büyük başarı.
Metrobüs denen nesnenin kendisi zaten bir “ucube”. Metroyla bir ilişkisi yok ama metro çağırışımı yapılarak önemsenmesi sağlanıyor.
Biraz gerilere gidelim. Bu işin ilk uygulamasını Ankara’da, 1978 yılında, Ali Dinçer’in Belediye Başkanlığı döneminde yapılmıştı. O zamanki adı “otobüs özel yolu”ydu. Otuz yıl sonra Kadir Topbaş yeniden keşfetti.
Metrobüs diye bir şey yok gerçekte. Tam bir aldatmaca. Hani “ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek” diye bir deyimimiz vardır ya, işte tam da bu gibi durumlar için söylenmiştir.
Alayı vala ile bugün atılacak olan temellerin bir kıymeti harbiyesi yoktur. Metrobüs bir toplu taşıt aracı değildir. Şimdiden duraklarda uzun metrobüs kuyrukları oluşturmakta, ilk durakta bile oturacak yer bulmak için birkaç kez otobüse girme çabası harcanması gerekmektedir.
Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek de yoktur. Böylesine büyük kentlerin altını demir ağlarla örmekten başka ulaşım seçeneği sunmak aymazlıktır. Herkesin bildiği metro gerçeğini sallapati uygulayanlar ya da başka deyimle beceremeyenler; nerdeyse yarım yüzyıl önce belediyelerin gelirlerinin çok düşük olduğu dönemlerde denenmiş, önemli bir yarar sağlamadığı görülmüş uygulamaları sanki lütufmuş gibi sunmaya utanmamaktadırlar.
*          *          *
Gelelim ulaşım ücretlerine. Yılının yarısını İzmir’de geçiren ben, bu karşılaştırmayı rahat yapabiliyorum.
Beylikdüzünden kentin merkezi olan Taksime gidişi ele alalım. Yaklaşık 40 km olan bu yolun bedeli doğrudan giderseniz 330 kuruştur. Bu indirimli kartları (akbil) olanlar için de değişmez.
Tek biletle ulaşım 165 kr. İki saat içerisinde yapacağınız aktarmalarda yaklaşık yarısı kadar daha ek ücret ödersiniz.
İzmir’de tek bilet 175 kr’tur. Bundan sonra bir buçuk saat içerisinde yapacağınız tüm otobüs, metro, vapur aktarmaları ücretsizdir. Kent merkezi olan Konak’a en uzak semtten bile bir saatte ulaşabilirsiniz. Burada yapacağınız aktarma ile 175 kuruşa 70 km gidebilmeniz olanaklıdır.
Ankara’da, metrodan, Ankaray’a aktarma ücretsizken; İstanbul’da Finilülerle yaptığınız çok kısa bir yolculuktan sonra metroya geçseniz bile ikinci kez ücret ödemek zorundasınız. Bu durum tramvay aktarmaları için de geçerlidir.
Şimdi biri çıkıp da bana metrobüsten metrobüse ücretsiz aktarma yapıldığını söylemesin. Bunun bile mahkeme kararıyla olduğunu unutmadık.
*          *          *
Seçimden önce metrobüs’ün  Beylikdüzü temeli atılıyor. Ohhh, ne güzel. Artık bizim de itişe kakışa bineceğimiz bir toplu taşım aracımız(!) olacak.
Sağolasın Kadir Topbaş.