ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

 

 

VAH BENİM ÜLKEM
“Erzurum’da Yakutiye Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Huzur toplantısına katılan Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın "Emniyette suçluların kanını alıp gen haritası çıkarsınlar. Çocuk doğduktan sonra analizi yapılsın. Vatana, millete, bu ülkeye zararlıysa yürümeden yok edilsin" dedi.”

Yukarıdaki haberi Milliyet Gazetesi’nin 20 Şubat 2012 tarihli internet yayınından aldım.

Önce inanamadım. Haberin tümünü okudum, kanım dondu.
Sonra akşam haberlerinde televizyonlarda izledim. Daha da şaşırdım. Çünkü o toplantıdaki bazı eğitimciler yukarıdaki sözleri alkışlıyorlardı.
Olaya nerden bakarsak bakalım çok büyük bir skandal.
Burada pedagoji denen bilimin eğitime nasıl baktığını anlatmanın gereği yok. Bu küçük bir yanlış değil ki. Bu öylesine derin ve tüm bünyeyi sarmakta olan bir yara. Bu ilim diyerek bilimi dışlamanın sonucu. Dindar gençlik yetiştirmenin kafatasçı sürümü.

Öncelikle bu kafayı yetiştiren bizim eğitim kurumlarımız değil mi? Eğer durum buysa ve bu kişiler üstelik de yüksek öğrenim görmüşse, sözün bittiği yerdeyiz demektir.

Adolf Hitler’in bile düşünemediğini düşünen bu kişiler hangi eğitimi almışlar acaba? Kim eğitmiş bunları? Hangi hastalıklı kafaların üretimleri bu kişiler?
Soruları çoğaltmak kolay, yanıt bulmak zor. Heyyy, koca koca üniversitelerin eğitim fakülteleri! Sizler bunları mı öğretiyorsunuz pedagoji derslerinde? Sizler mi suçlusunuz, size o anlı şanlı unvanları verenler mi?
Heeeyyyy, eğitimin en başındakiler! Bırakalım öğretmen olmayı, insan bile olamayanları hangi sınavlarla aldınız? Nasıl seçip bir de okul müdürü yaptınız? Yoksa sizler de mi aynı kafa yapısındasınız?

 
Şimdi şapkanızı önünüze koyun ve biraz düşünün. Bu müdürün ya da onu alkışlayan diğer müdürlerin görevli olduğu okullarda çocuklarınız nasıl bir eğitim alır?

Peki, öğretmenlerimizin –onlara meslektaşlarım demeye dilim varmaz- ne kadarı böylesi sapık düşüncelere eğilimli acaba?

Acaba sizin çocuklarınızın gittiği okulun müdürü, müdür yardımcısı ya da çocuklarınızın dersine giren öğretmenlerden aynı düşünceyi taşıyan yok mu?

Şiddeti, ayrımcılığı hatta insan yavrusunu öldürmeyi meşru gören öğretmenlerin eğittiği çocukların bu gününde ve yarınında şiddete başvurmalarından doğal bir başka sonuç var mı?

Eğitimimizin bu duruma gelmesinde YÖK sisteminin payı az mıdır dersiniz?
Ya ele geçirmeden önce baş düşman saydığı YÖK’ü, ele geçirdikten sonra ağzına almayanların bu işte günahları yok mudur?

Eyyyy, güzel yurdumun insanları!
Artık aynı gönül rahatlığıyla çocuklarınızı okullara gönderebilecek misiniz?

 

Web Counter free
tekil görüntülenme