ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

     AKLIMA MUKAYYET OLSAM


Akşam hüzün demektir biraz da. Gecenin karanlığına tepkiden midir, kendisini dev aynasında görenlerin saçma sapan sözlerini akşam haberlerinde, üstelik kendi seslerinden dinlemekten midir, bilemem…

*          *          *

“İnkâr yiğidin kalesidir” diye bir söz var ya hani. Ali İsmail’i öldüren polis de inanmış buna. Mahkemede “Ben Ali İsmail’i dövmedim” demiş. “Git burdan diyerek ayağımın ucuyla dürttüm” demiş. İnandık…

      *          *          *

Oğlunun fotoğrafıyla mahkemeye gelen annenin dramı nasıl yürek paralamaz. Sanır mısınız ki bir hükümet, bir oğuldan daha değerlidir? Onu, Ali İsmail Korkmaz’ın annesine sorun ya da kendinizi koyun o annenin yerine. Ağlamayın.

 

      *          *          *

Sahi Ali İsmail’in mahkemesi neden Kayseri’de? “Ali İsmail’i arkadaşları öldürmüştür” diyen Eskişehir valisinin sudan gerekçeli yazısı mıdır itibar edilen, yoksa o valiye güvensizlikten mi?  Ya, neden bu tür davalar İzmir’e, Diyarbakır’a değil de,  hep AKP’nin güçlü olduğu illere alınır. Birileri açıklamalı bunları.

      *          *          *

Bir başka ülkede “fırıldak” sözcüğü bizdeki anlamında kullanılır mı acaba? “Git gel Konya altı saat, Dön baba dönelim” sözlerini kendilerine ilke edinenler ne kadar da çok. Dünya’nın dönmesine mi ayak uyduruyor bu fırıldaklar? Birileri söylese de bilsek.

      *          *          *
Dışarıda ses yükselticileri abartılı açılmış seçim araçları var. Korkup havalanan kuş sürüleri bir o yana, bir bu yana yalpalayıp konmaya korkuyorlar. Ya  bizim konacak dalımız hangisi. Yolsuzlukları ayyuka çıktığı halde yüzleri kızarmayanlar mı, acılarını yüreklerine gömüp sevgiyi öne çıkaranlar mı? Haaa, sahi; kim sevgiden yana?

      *          *          *

Akşam geceye dönüyor. Kentsel dönüşümün gecekondusunu başına devirdiği kişilerin yakınları neye yanıyorlardır şimdi? Ölen yakınlarına mı, evsiz kaldıklarına mı? Çok mu acımasızım. Ethem Sarısülük’ü vuran polis serbest bırakılmış. Ben mi acımasızım şimdi?

 

      *          *          *
Ortaçağ kafalı, günümüz giyimli hokkabaz kıvamlı bir zat_muhterem; televizyon ekranlarına kurulmuş; bizi İran ve birkaç otokrat ülkeyle aynı özgürlüksüzlük düzeyine indirecek internet sansür yasasını savunuyor. Daha yasası bile çıkmadan gönderilen sansür yazıları da “sehven” gönderilmişmiş. Trajedi.

*          *          *

Bu gece uyku haram bana. Bu gece çok zor geçecek biliyorum. Bunca yalan, bunca utanmazlığın sonrasında nasıl rahat uyunabilir ki?

 

how to track websites

Paylas