ayhan altay

ANASAYFA

ÖZGEÇMİŞ

KÖŞE YAZILARIM

ARASIRA YAZDIKLARIM

YAZILARIM

ŞİİRLERİM

FOTO

GÖRSELLER

BANA YAZILANLAR

 

 

 

 

      SİVAS’TAKİ IŞİD’İ GÖRMEK

Özellikle sosyal medyada kesilen başlar ve öldürülen çocukların görüntüleri çarşaf çarşaf.
Işid zulmü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemin de gündeminde.
Peki, bu zulüm çetesine nasıl yaklaşıyoruz dersiniz?

Aleviler ve yine çoğunluğu alevi olan demokratların IŞID karşıtlığı ortada. Olması gereken ise tüm vicdanlı insanların karşı durması.
Ülkemin Sünni çoğunluğunun Işid’i görmezden gelmesini nasıl açıklayacağız. Başta iktidar olmak üzere, yandaşları, yalakaları ve de destekçilerinin büyük çoğunluğu ışid denilen bu zulüm çetesini görmezden gelmiyor mu?
Aklıma geliveren soruyu sormadan edemeyeceğim. Bu mudur Müslümanlık? Zulmeden İslam adını kullanıyor diye görmeyecek misiniz acıları? Görmeyecek misiniz vicdansızlığı?
Evet, görmeyeceksiniz. Daha önce de görmediniz. Maraş’ta görmediniz, Çorum’da görmediniz. Hatta Çorum’da kan gövdeyi götürürken “Çorumu bırakın, Fatsa’ya bakın” dediniz. Fatsa’daki özgün ve gerçek demokrasiyi boğmak üzere ordunuzu gönderdiniz de, Çorum’da, Maraş’ta seyirci kaldınız.
Günahlarınız bu kadarla da sınırlı değil. Bugün 21. Yılını dolduran Sivas katliamını da örtbas etmek için elinizden geleni yaptınız.
Bugün Irak ve Suriye’de ortaya çıkan ışid belasını bizler 21 yıl önce Sivas’ta yaşadık ama bundan bir ders almak yerine örtbas etmeye çalıştınız.
Maraş’taki, Çorum’daki, Sivas’taki Işid’i görmeyenin, Suriye ve Irak’taki Işid’i görmesi mümkün müdür?

 

Ya Kürtlere yapılan zulme ne demeli? 17000 faili meçhulden aydınlattığımız bir tane var mı? Sahi onlar Kürt, her zulme layıktır öyle mi?
Doğu’da Kürtlere kendi pislikleri yedirilirken neredeydik?
Köyler boşaltılıp yakılırken ne yapmaktaydık?
12 Eylül’ün bilinen işkenceleri ve zulmü, Kürtlere katmerli olarak uygulanırken vicdanımızı nerede unutmuştuk?

 

Sokaklarda çocuklarımız ve gençlerimiz hala devlet güçlerince öldürülmüyorlar mı? Hangisinin katilinin yargılandığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz? Öldürülen gençlere yaklaşımımız, siyasal ön kabullerimize göre şekillenmiyor mu?

Bu ülke demokrasiyi hiç görmedi. Bu ülke insanları, insan olmanın getirdiği haklarını hiç yaşamadı.

Şimdi oturmuş, büyük bir eda ile cumhurbaşkanı seçimlerini konuşuyoruz. Erdoğan’ın önünü kesmekten söz ediyoruz. Eklemeli bir adı olan kişiyle mi gelecek bu ülkeye demokrasi.
Defalarca yazdım. Yine yazıyorum. Teokratik bir eğitimden geçen kişi, demokrasiyi anlayamaz, içselleştiremez.
Gerçekte seçim iki dünya görüşünün arasındadır. Zulmü görmezden gelenler ve zulme uğrayanlar.
Siz hangi yandasınız?

     

       

Meter odometer